Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Pep Vila tweede in loodzware etappe!

Etappe 11 van Chilecito naar San Juan is een groot succes geworden voor de mannen van Team de Rooy. Pep Vila heeft zijn IVECO tussen het KAMAZ geweld weten te manoeuvreren en heeft een uitermate knappe tweede plaats in de etappe bemachtigd. Slechts enkele minuten achter Chagin, maar nog voor Kabirov, Nikolaev en MAN-rijder Franz Echter, een fantastische prestatie van de mannen van de 506! Pep Vila genoot zichtbaar van de 2de plaats, maar ook monteur Peter van Eerd was zeer blij: “laat de DAKAR maar een weekje langer duren, we komen nu pas echt op gang!” De Spaanse televisie is Pep nu op de voet aan het volgen en hij is ondertussen dagelijks nieuws in Spanje.  Gevolg is een stortvloed aan sms-jes, emails en telefoontjes. Het was een lange special van ruim 600 km, waarbij wel een deel van de special volgens plan geneutraliseerd was.

Hugo Duisters is weer vlak achter Pep gefinisht, hij werd 5de. Monteur Marcel van Melis: “150 km met de billen bijeen geknepen, want we hebben flink wat klappen gemaakt”. De schade is beperkt, er moeten alleen 2 veerbladen aan de achterzijde van de 520 vervangen worden. Voor Hugo was het hard werken: “ik heb flink moeten sleuren aan het stuur en mijn arm doet pijn van het schakelen, het was zwaar maar mooi”. Genoeg werk voor fysiotherapeut Frank Verbeek om alle mannen weer los te masseren zodat ze morgen fris aan de start van de voorlaatste etappe staan.

Het bivak is vandaag in het plaatsje San Juan, een 112.000 inwoners tellend stadje in het westen van Argentinië. We bevinden ons op een racecircuit in het hart van de stad, waar het vandaag werkelijk bloedheet is.

Nog meer goed nieuws te melden vanuit het Team de Rooy; Ook Gerard de Rooy is terug in het bivak en was erg tevreden over het geboekte resultaat. “Geweldig natuurlijk, maar het kan altijd beter”, aldus Gerard met daarbij een dikke knipoog. Om het goed te vieren is hij wat boodschappen gaan doen: een nieuwe barbecue en 10 kilo van de beste Argentijnse biefstuk. De barbecue staat inmiddels te roken en Gerard staat als een echte chef-kok het vlees voor te bereiden. We hebben er zin in!

Morgen een special over 266 km voor de trucks, die een ander parcours rijden dan de motoren en auto’s. Gevolg is dat er een andere start dan normaal is, de trucks mogen als eerste starten en dat wordt vroeg op staan. De start staat nu namelijk gepland om 04.15 uur! De voorlaatste special gaat in het begin over zand, daarna kunnen er meer stenen verwacht worden. Oppassen dus met de finish in Buenos Aires in het vizier. 

Your email is never shared.
Required fields are marked *




*